Webhosting kiezen

Webhosting, wat is dat?

Ik heb een mooie omschrijving hiervan gevonden op Wikipedia. Die zegt: webhosting is een dienst die particulieren of bedrijven ruimte aanbiedt voor het opslaan van informatie, afbeeldingen, of andere inhoud die toegankelijk is via een website. Om snelheid en veiligheid te garanderen en ervoor zorg te dragen dat een webpagina of een website altijd beschikbaar is, worden deze opgeslagen bij een hostingbedrijf.

Kortom, Je kunt zelf een mooie website maken, maar om deze zichtbaar te krijgen op internet dien je de informatie (de files, code) van je eigen website via webhosting bij een hostingprovider onder te brengen. Zij zorgen ervoor dat deze informatie op internet te zien is.

Webhosting hoeft niet duur te zijn. Wat je betaalt hangt af van de dataverkeer en dataopslag die je denkt nodig te hebben. Wanneer je een webwinkel maakt of een professionele site met veel artikelen en foto’s heb je meer ruimte nodig bij je hostingprovider dan wanneer je  een keer in de maand een blog plaatst.

Gratis webhosting

Goed nieuws! Er is gratis webhosting verkrijgbaar. Er zit wel een MAAR aan. De meeste providers die gratis hosting aanbieden plaatsen advertenties op jouw site. Op die manier proberen zij dan toch geld te verdienen.

Kijk voor gratis hosting eens op deze site. Hier vind je een lijst met hostingproviders en zie je welke webruimte je krijgt en wat voor advertenties op jouw website worden geplaatst.

De grootste verschillen tussen gratis en betaalde hosting zijn beperkte dataverkeer, beveiliging, en (ongewenste) advertenties.Daarnaast zijn de gratis web hostingpakketten beperkt in beschikbare schijfruimte en plaatsen zij advertenties op jouw site die je misschien niet wilt laten zien.

Betalen voor webhosting

Wanneer je geen ongewenste advertenties op je site wilt en meer webruimte wilt gebruiken, kun je het beste betalen voor webhosting. Dit hoeft niet duur te zijn! Kijk eens bij de onderstaande providers voor de kosten en verschillen in diensten die zij leveren.

Voordelen betaalde webhosting:

Je krijgt waar je voor betaalt

Wanneer je een pakket koopt bij een hostingprovider weet je o.a. welke opslag, dataverkeer, mailboxen en databases je hebt. Bij gratis hosting weet je het niet zeker. Je betaalt er niet voor dus waarom zouden ze de ruimte niet aanpassen?

Service

Wanneer je vragen hebt over de hostingpakketten of je hebt andere vragen of problemen, heb je altijd de beschikking over een helpdesk.

Geen advertenties

Je zult geen last hebben van vervelende advertenties op je website. Het is beter om die zelf te plaatsen en geld te verdienen!