Zelf een website maken

Tips voor je website

Wanneer je bezig bent of met het idee rondloopt om een zelf een eigen website te maken, weet je soms niet waar je moet beginnen of wat er allemaal bij komt kijken. Je kunt wel wat tips voor je website gebruiken. Dit heb ik aan den lijve ondervonden toen ik mijn eerste eigen website maakte. Overal op het internet haalde ik een tip of advies vandaan, maar nergens stond goed beschreven hoe je geholpen kunt worden bij zelf een website maken. Ik ben inmiddels 3 sites verder en een hoop ervaring rijker. Zelf een website maken blijkt niet zo moeilijk. Ik heb tips, ideeën en adviezen verzameld en deel ik graag met jullie. Ik ben nog steeds aan het ontdekken en heb nog lang niet alle tips en trucs ontdekt. Mis je belangrijke informatie op deze site? Laat het weten en ik vul de website met nieuwe tips.

Voordat je een domeinnaam registreert of overgaat tot ontwerp moet je eerst een belangrijke fase afronden, nl: Bedenk goed wat je met je website wilt bereiken. Wat is je doel? Pas wanneer je dit goed hebt doordacht kun je een goede domeinnaam bedenken en de hosting op jouw behoeften afstemmen.

Onder welke categorie valt jouw website?

  • Wil je een webwinkel beginnen?
  • Maak je een website voor je bedrijf?
  • Heb je een leuke hobby en wil je die online zichtbaar maken?
  • Hou je van bloggen en wil je elke dag online berichten plaatsen?

Voor elk van deze categorieën zijn andere behoeften qua domeinnaam en web hosting.

Een webwinkel heeft een pakkende en makkelijke domeinnaam nodig. Hij moet makkelijk en pakkend genoeg zijn dat men het kan onthouden. Tevens moet deze bij het aangeboden product of type winkel passen. De hosting en registratie van het domeinnaam kun je beter niet gratis regelen. Wanneer je wel een gratis domeinnaam neemt, zal een gedeelte van je domeinnaam dan bestaan uit de naam van de provider (bijvoorbeeld: www.webwinkelnaam.provider.nl). Dit is niet aan te raden, het oogt niet professioneel. Een webwinkel kan groot zijn en veel dataverkeer en opslag nodig hebben. Bij gratis webhosting is deze beperkt en dus niet geschikt.

 

Voor een website over een hobby of persoonlijke blog volstaat vaak gratis hosting en een gratis domeinnaam. De domeinnaam is vaak niet zo belangrijk. Een persoonlijke blog is vaak voor jezelf, familie en bekenden. Vaak zijn deze sites niet zo groot en heb je geen uitgebreid hostingpakket nodig.

Een zakelijke site (waar je geld mee wilt verdienen) heeft een domeinnaam nodig die bepaalde keywords bevat. Je kunt alleen geld verdienen met je website als je ook daadwerkelijk op internet wordt gevonden. Je moet het liefst op de eerste pagina van de zoekmachines staan. Dan vinden veel bezoekers je en kun je geld verdienen.

Kijk voor meer informatie over keywords in het menu onder SEO.

Zelf een website maken

Zelf een website maken lijkt nu moeilijker dan het in werkelijkheid is. Laat je vooral niet afschrikken door de vele beslissingen die je in het begin moet maken. Wel of geen gratis hosting? Hoe kies ik mijn domeinnaam? Wat zijn mijn keywords?

Kijk in het menu bij Domeinnaam kiezen en registreren, Webhosting kiezen en FTP-server om meer te weten te komen over de eerste stappen naar een eigen website. Wanneer deze zaken zijn geregeld, kun je echt beginnen met bouwen!