Social Media op je website

Social media toepassen op je eigen website

De social media zijn een prima medium om meer bezoekers naar jouw website te trekken. Op bijvoorbeeld Facebook en Twitter kun je naast een persoonlijke pagina ook een pagina voor jouw website / bedrijf maken. Via deze pagina kun je acties en nieuwtjes plaatsen die jouw bezoekers wellicht interessant vinden. Mensen die bijvoorbeeld jouw facebookpagina ontdekken, kijken als ze nieuwgierig geworden zijn ook op jouw website.

Bij Facebook is het belangrijk dat bezoekers jouw pagina ‘liken’. Als iemand op de ‘like-knop’ op jouw pagina klikt dan zien hun vrienden dat. Zij worden nieuwsgierig en komen kijken naar jouw pagina. Als zij deze ook ‘liken’ gaat het balletje rollen en komen er ook meer bezoekers naar jouw website.

Via Twitter kun je mensen verleiden om naar jouw website te gaan. Maak een twitteraccount aan voor jouw bedrijf / website en plaats berichten met een link naar jouw website. Volg een aantal twitteraars die binnen jouw doelgroep passen of een vergelijkbaar account hebben en je zult zien dat je al snel meer volgers krijgt. Wanneer je berichten de nieuwsgierigheid van jouw volgers wekken, komen zij via de geplaatste link in het bericht op jouw website.

Volg ons – knoppen Volgknoppen Social media

Wanneer je een Twitter-, Facebook- of ander social-media account hebt aangemaakt, kun je op je website dit kenbaar maken door de ‘Volg ons’ – knoppen. Deze knoppen zijn herkenbaar voor de bezoeker en niet moeilijk op jouw site te plaatsen. De makkelijkste manieren om deze knoppen op jouw website te plaatsen zijn:

  • Via de social-media site zelf
  • Via Add This

Via de social-media site

Ik neem als voorbeeld Facebook. Ga naar de pagina Facebook Social Plugins. Je kunt kiezen uit verschillende buttons (knoppen), feeds en andere leuke dingen zoals bijvoorbeeld comments (bezoekers kunnen commentaar achterlaten op je website). Kies vervolgens de knop die je op jouw site wilt hebben en volg de instructies waar je deze code moet plaatsen.

Add This

Via deze site kun je niet alleen volg ons – knoppen plaatsen, maar ook share-buttons. Je geeft aan welke knoppen je wilt hebben, drukt op ‘get the code’, je plakt deze code in jouw site en de knoppen staan op je pagina. Om de code te kunnen ophalen, dien je je eerst gratis te registreren op deze pagina.

Een toelichting bij beide opties:

Volg ons-knoppen

Je kunt hier de code ophalen voor de volgende volg ons-knoppen: facebook, twitter, linkedin, goolge+, youtube, flickr, vimeo, pinterest, instagram, foursquare, tumbler en RSS-feed. Vul bij de knoppen die jij wilt hebben je user in (er staat bij elke social media type bij hoe je jouw user-id kunt vinden). Plak de code die verschijnt tussen de <body> en </body>-tags en de knoppen verschijnen op jouw pagina.

 

Share knoppen

Voor deze knoppen hoef je zelf geen social media account te hebben (dus geen facebookpagina, twitteraccount etc). Wanneer iemand bijvoorbeeld op de facebook share knop drukt, komt op zijn of haar facebookpagina een like naar jouw website te staan. Er zijn verschillende type knoppen waaruit je kunt kiezen. Ga hier naar de website en kies de knoppen die het beste passen op jouw site. Kopieer en plak de code tussen de <body> en </body>-tags op jouw site en de knoppen staan op jouw pagina.