Keywords

Meta name =’keywords’

Keywords worden gebruikt om de zoekmachines te vertellen waarover jouw website gaat. Het zijn eigenlijk de zoekwoorden die je invult in de zoekmachines. De keywords kunnen uit één woord bestaan, maar het mogen er ook meerdere zijn. Kies de keywords voor elke pagina zorgvuldig. Je wilt geen woorden gebruiken die niet voorkomen op je pagina. Wanneer je hebt gedefinieerd wat jouw belangrijkste keywords zijn, moet je er wel voor zorgen dat deze zoekwoorden ook daadwerkelijk op je pagina staan.

Stel je hebt een website over bevers. Jouw keyword is ‘bevers’. Gebruik het woord ‘bevers’ dan ook een aantal keer in de tekst van je pagina. Ideaal is het als het keyword (‘bevers’) 2% tot 5% deel uitmaakt van de tekst. Probeer in ieder geval niet boven de 10% te komen. De zoekmachines zien jouw keyword dan als spam en zullen deze negeren. De tekst op een pagina dient minimaal 300 tekens te bevatten om gezien te worden als een echte tekst.

Concurrentie

Sommige Keywords worden door veel websites gebruikt. De concurrentie met dit keyword is hoog. Stel je eens voor dat iemand het zoekwoord ‘Korting’ intypt. Waarom komt de ene site wel bovenaan in de zoekresultaten en de andere niet? Er zijn heel veel websites die keyword ‘Korting’ hebben.

De zoekmachines beoordelen jouw site als geheel (denk aan SEO en backlinks naar jouw site), kijken hoe de pagina’s van concurrenten zijn geoptimaliseerd die hetzelfde keyword hebben en kennen een pagerank toe aan je website. Aan de hand van al die gegevens wordt bepaald op welke pagina jouw site wordt getoond.

Keyword suggesties

In Google Adwords is een hele leuke tool die jouw suggesties voor keywords geeft. Typ een woord of woordgroep in, vul daarna je website-adres in en kijk welke suggesties Google voor je heeft. Je krijgt te zien hoe vaak een keyword in de zoekmachine wordt ingetypt (wereldwijd en landelijk) en hoe groot de concurrentie is. Ga naar de Keyword tool van Adwords.

HTML

Plaats de keywords in een html-document tussen de ‘head-tags’ als volgt:

 

<head>

<title>…..</title>

<meta name=”keywords” content=”keyword1, keyword2, keyword3, etc.”>

</head>