SEO, Search Engine Optimalization

Meer bezoekers naar je website

Het is niet gemakkelijk om meer bezoekers naar je website te krijgen. Alleen een leuk product aanbieden of een mooie website hebben is niet genoeg. Via zoekmachines (zoals Goolge, Bing etc) zoeken mensen naar websites die voor hun interessante onderwerpen bevatten. Jij wilt gevonden worden en zult dus moeten proberen om hoog in de zoekresultaten van de zoekmachines te verschijnen.

Er zijn een aantal manieren waarop meer bezoekers naar je website kunt trekken.

 

Zoekmachine Optimalisatie

SEO

Hoe beter jouw website gevonden wordt door de zoekmachines, hoe meer bezoekers je zult krijgen. Dit klinkt logisch, maar is echter niet altijd zo makkelijk voor elkaar te krijgen. Als het zo makkelijk was, stond iedereen op de eerste pagina van de zoekresultaten in de zoekmachine en waren er ook niet zo veel bedrijven die geld verdienen aan het SEO-proof maken van websites. Laat je hier echter niet door afschrikken, er zijn een heleboel dingen die je zelf kunt doen om jouw site te optimaliseren.

Klik HIER om meer te weten te komen over SEO en op welke manier jij dit kan toepassen.

Website promoten

Promoot je website

Heb je een budget beschikbaar voor je website? Overweeg dan eens om je website te promoten. Plaats advertenties op belangrijke sites, in de media of in de zoekmachines. Ook wanneer je geen geld ter beschikking hebt zijn er diverse mogelijkheden om je website (gratis) te promoten.

Lees meer hierover op deze pagina.

Social Media

Social Media

Social media is een goed platform om meer bezoekers naar jouw site te ‘lokken’. Maak een (zakelijke) Facebook pagina, twitter er op los en deel afbeeldingen op Pinterest. Er is echter een klein probleempje….. Om de inzet van social media effectief te laten zijn, heb je ook daar veel bezoekers nodig. Op deze pagina lees je meer over social media en de manieren waarop je deze kunt inzetten (ook zonder eigen account van facebook, twitter, pinterest etc kun je social media-gebruikers bereiken!)

Linkbuilding

Krijg links naar jouw website

Het is van belang dat er websites zijn die verwijzen naar jouw website of pagina door middel van een link. Je krijgt op die manier niet alleen meer bezoekers, maar de zoekmachines gaan jouw website belangrijker vinden. Hoe meer waarde een zoekmachine aan jouw website hecht, hoe hoger jij komt in de zoekresultaten. Dit levert weer meer bezoekers op.

Kijk HIER hoe je (gratis) meer links kunt verkrijgen.

Aanmelden bij zoekmachines

Je website aanmelden

Om je nieuwe website geïndexeerd te krijgen door de zoekmachines is het raadzaam om deze daar aan te melden. Hoewel de spiders en webrobots jouw site uiteindelijk wel zullen vinden kan het geen kwaad om deze extra stap te nemen.

Kijk op deze pagina waar en hoe je jouw site kunt aanmelden.

Trek meer bezoekers naar je website