Je eigen website maken

Je eigen website maken

Wanneer je bezig bent of met het idee rondloopt om je eigen website te maken, weet je soms niet waar je moet beginnen of wat er allemaal bij komt kijken. Je kunt wel wat tips voor je website gebruiken. Dit heb ik aan den lijve ondervonden toen ik mijn eerste eigen website maakte. Overal op het internet haalde ik een tip of advies vandaan, maar kon nergens een goede site vinden waarop het allemaal gebundeld is. Ik ben inmiddels 3 sites verder en een hoop ervaring rijker. Ik heb tips, ideeën en adviezen verzameld en deel ik graag met jullie. Ik ben nog steeds aan het ontdekken en heb nog lang niet alle tips en trucs ontdekt. Deel jullie ervaringen op deze site en ik vul de website met nieuwe tips.

Voordat je een domeinnaam registreert of overgaat tot ontwerp moet je eerst een belangrijke fase afronden, nl: Bedenk goed wat je met je website wilt bereiken. Wat is je doel? Pas wanneer je dit goed hebt doordacht kun je een goede domeinnaam bedenken en de hosting op jouw behoeften afstemmen.

Onder welke categorie valt jouw website?

  • Wil je een webwinkel beginnen?
  • Maak je een website voor je bedrijf?
  • Heb je een leuke hobby en wil je die online zichtbaar maken?
  • Hou je van bloggen en wil je elke dag online berichten plaatsen?

Voor elk van deze categorieën zijn andere behoeften qua domeinnaam en web hosting.

Je eigen website maken is niet zo heel moeilijk, als je maar weet wat je nodig hebt en waar je moet beginnen. Hopelijk vind je op deze website alle antwoorden die je nodig hebt en kun ook jij je eigen website maken!

Submit a Comment