Geld verdienen met je website

Affiliate Marketing

Adverteerders belonen hun partners (affiliates) voor verkopen of leads (bijv een aanvraag zijn voor een brochure, inschrijving voor een nieuwsbrief of een verzoek voor een offerte) die de affiliate heeft aangebracht. Een affiliate doet dit door een advertentie van de adverteerder op zijn website te plaatsen. Wanneer er iemand op de advertentie klikt, wordt de bezoeker naar de website of webwinkel van de adverteerder geleid. Volgt er dan een verkoop of lead, dan krijgt de affiliate een beloning (commissie). Er kan commissie verdiend worden door:

• CPL, Cost Per Lead (bijv. een nieuwsbriefinschrijving);
• CPS, Cost Per Sale (bijv. een aankoop bij een webshop);
• CPA, Cost Per Action (bijv. een geldstorting bij een casino);
• CPC, Cost Per Click (bijv. een klik op een product);
• CO, Click Out (je ontvangt pas een vergoeding wanneer er een vervolg klik is gemaakt);
• CPM, Cost Per Mille (Bijv. 1000 banner vertoningen op een website).

Affiliate-netwerken

Via een affiliate netwerk kun je in contact komen met adverteerders en vind je banners, links en kortingscodes die jij als affiliate kunt gebruiken.

Stel je hebt een website over mode. Je maakt allerlei artikelen over de nieuwste zomertrends en wil met deze website geld verdienen. Sluit je aan bij een affiliate-netwerk (is gratis) en meld je aan bij de campagne waar je reclame voor wilt maken, bijvoorbeeld een groot kledingmerk. Wanneer je bent geaceepteerd door de adverteerder (het kledingmerk in dit geval), dan kun je uit een aantal advertentiemiddelen kiezen die je op jouw website te plaatst. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit banners, tekstlinks en soms zelfs kortingscodes.

 

Je kunt je gratis bij de volgende affiliate-netwerken aanmelden:

Daisycon

affiliate marketingDaisycon is actief sinds 2000. Het Affiliate Netwerk van Daisycon is actief in Europa en heeft de focus op Nederland, België, Duitsland en Frankrijk

Meer informatie

TradeTracker.com

Geld verdienen met je website via TradeTracker.comTradeTracker biedt online publishers de mogelijkheid om met hun website inkomsten te genereren. Dit kan door promotie te maken voor de bij TradeTracker aangesloten adverteerders.
Meer informatie

Awin

Awin heeft een wereldwijd netwerk met vestigingen in oa Europa, Amerika en Australië. Je kunt dus advertenties plaatsen die van belang zijn voor bezoekers van je website wereldwijd.

Meer informatie

TradeDoubler

Geld verdienen met TradeDoublerTradedoubler is een grote aanbieder van performance based marketing oplossingen in Europa, met vestigingen in alle belangrijke Europese landen. Tradedoubler NL bestaat sinds 2000.

Meer informatie

Er zijn er meer, maar dit zijn wel een paar van de grootste.

Je kunt je bij meerdere affiliate-netwerken tegelijk aanmelden. Wanneer je je bij meerdere netwerken aanmeldt, heb je tenslotte meer keus en meer kans om geld te verdienen. Geld verdienen met je website is niet zo heel moeilijk. Het lukt echter alleen wanneer je genoeg (relevante) bezoekers hebt. Dit is lastiger voor elkaar te krijgen. In het menu onder SEO geef ik tips om meer bezoekers te trekken.

Google Adsense

Met Google AdSense plaats je kosteloos advertenties van Google op jouw website.  Wanneer iemand op deze advertentie klikt, ontvang jij geld. Dit kan uiteenlopen van € 0,01 tot wel € 1,- per klik! Je registreert je bij Goolge Adsense en kiest vervolgens hoe de advertenties eruit mogen zien (tekstadvertenite, beeldadvertentie, kleuren en afmetingen). Plaats de code op de door Google aangegeven plaats op je website en Google zorgt ervoor dat de advertenties getoond worden op jouw pagina’s. Alleen relevante advertenties worden getoond. Heb je bijvoorbeeld een website over mode, dan zal er geen advertenite over auto-onderdelen verschijnen.

Registreer je hier gratis voor Google AdSense.

Producten van anderen aanbieden

Je kunt op jouw website kenbaar maken dat anderen (tegen betaling) op jouw site mogen adverteren. Er zijn uiteraard vele vormen mogelijk waaronder je een advertentieruimte aan kan bieden. Je kunt bijvoorbeeld aanbieden dat iemand zelf een advertentie aanlevert (specificeer de maximale afmetingen) en dat hij daar een x-bedrag voor betaalt om die een week op jouw site te tonen. Je kunt ook tegen betaling een artikel over een product van de adverteerder schrijven. Doe bijvoorbeeld een producttest en schrijf daarover een review (tegen betaling natuurlijk). Let wel op dat je niet te veel advertenties op je website plaatst. Dit wordt als zeer storend ervaren door de bezoeker. Probeer een bezoeker zo lang mogelijk op je website te houden, je wilt ten slotte geld verdienen met je website!