Animaties, buttons, muziek en meer

Leuke extra’s voor je website, animaties, buttons en meer

Nu je de basis van je site af hebt, is het tijd om je website onderscheidend te maken van alle andere sites op internet. Er zijn veel leuke sites te vinden die animaties, buttons of andere extra’s voor je site hebben. Ik heb een aantal van deze leuke extra’s voor je op een rij gezet. Weet jij nog meer leuke toevoegingen? Stuur je tip in via het contactformulier en ik zet hem erbij.

Animaties

Animaties

Het is leuk om bewegende animaties op je pagina’s te plaatsen. Wees echter behoudend hiermee. Teveel bewegende beelden leidt de bezoeker af van de informatie (tekst) op je site. Ook wordt je site trager naarmate je veel flash-items of bewegende beelden op je website hebt geplaatst. Bekijk de volgende sites voor leuke animaties:

Op deze site vind je meer dan 290.000 iconen, plaatjes, achtergronden, infographics en geweldig veel meer van uitstekende kwaliteit. Hier moet je wel voor betalen, maar ze zien er erg professioneel uit.

Leuke site met veel animaties. Makkelijk te vinden wat je zoekt, alles staat op alfabetische volgorde.

Nederlandse site die ook wallpapers en smiley aanbiedt.

Deze site heeft professioneel uitziende animaties, powerpoint templates, achtergrondplaatjes en video’s. Deze zijn niet gratis maar wel erg mooi.

Aninaties op je website

Favicon

Een Favicon plaatsen op je website

Een favicon is een icoontje in je browseradres links van dit adres. Bekijk het volgende plaatje en je zult begrijpen wat ik bedoel.

Plaats een favicon op je website

Een favicon maakt jouw website gemakkelijk herkenbaar wanneer er bijvoorbeeld meerdere tabbladen openstaan.

Om een favicon te maken kun je het beste gebruik maken van een favicon generator. Bij Favicon.cc kun je een plaatje online maken of een bestaande afbeelding uploaden en omzetten naar een .ico-bestand. De afbeelding moet 16×16 px  groot zijn en moet worden opgeslagen met de naam favicon.ico (kleine letters!).

HTML

Het bestand favicon.ico moet vervolgens op je server komen te staan. Zet het bestand in de webdirectory, de www-map. Nu moet je nog op iedere pagina van je website (of in je template) een verwijzing maken naar deze favicon. Doe dit bijvoorbeeld zo:

<head> <link rel=”shortcut icon” href=”/favicon.ico” type=”image/x-icon” /> </head>

 

WordPress

Wanneer je gebruik maakt van bijvoorbeeld WordPress dan kun je de favicon toepassen op de volgende manier:

Upload de favicon in de rootfolder van de website middels FTP. Plaats vervolgens tussen de <head>-tags:

<link title=”Favicon” href=”http://www.naamvanjewebsite.nl/favicon.com” rel=”shortcut icon” />

 

Buttons

Buttons toepassen op je website

Vaak zitten er in je template buttons verwerkt. Vind je die niet mooi, of heb je geen template en wil je in je website wel mooie buttons plaatsen, kijk dan eens bij de volgende websites:

Plaats een button op je website FreeButtons.com

Er zijn meer dan 50 gratis button-stijlen te downloaden.

Plaats een button op je website FreeWebsiteButtons

Leuke gratis unieke buttons. Ze vragen wel om een retourlink wanneer je een van hun buttons gebruikt.

Plaats een button op je website Buttongenerator.com

Maak je eigen buttons. Ook hier wordt een retourlink gevraagd.

Plaats een button op je website GlassyButtons

Maak zelf je buttons met een glas-uiterlijk. Je kunt kleuren en tekst kiezen en zelfs afbeeldingen in een button verwerken.

Memobord

Maak je eigen memobord

Zet een origineel gastenboek op je site. Het is een bord waarop jouw bezoekers gele memo’s kunnen plakken met daarop een bericht. Iedereen kan de memo’s verschuiven en lezen, maar niet weggooien. Dat kan de eigenaar alleen.

Het maken van zo’n memobord is gratis en er wordt zelfs geen reclame op gezet. Je moet je alleen wel even registreren.

Kijk voor meer informatie en voorbeelden van memoborden op de site Memobord.com.

Bijzondere lettertypes

Maak gebruik van bijzondere Lettertypes

Soms is het leuk om een bijzonder lettertype (font) te gebruiken. Op de volgende sites zijn wel heel bijzondere lettertypes verzameld, zoals 3D letters, de letters van HarryPotter, Coca Cola-letters of letters die gewoon ‘gek’ zijn. Kijk eens bij:

Graphic River

Op deze site vind je honderden bijzondere fonts en dingbats (afbeeldingen ipv letters). Deze zijn helaas niet gratis, maar zijn erg bijzonder en uniek. Het is alleen al leuk om te zien wat voor mogelijkheden er zijn.

CoolText

Naast bijzondere fonts (Coca Cola, 3D, Harry Potter, Barcode, typmachine en heel veel meer) hebben ze ook leuke logo-stijlen. Zeker de moeite waard om te bekijken.

1001FreeFonts

Gratis fonts voor Windows en Macintosh. Je kunt ook een pakket van 10.000 fonts kopen. Ook deze fonts zijn zeer bijzonder zoals kattenpootjes, kerststijl, cartoonstijl, westernstijl en meer.

Urbanfonts

Naast gratis fonts, kom je op deze site ook dingbats tegen. Dit zijn dan geen letters, maar plaatjes van bijvoorbeeld een bepaald thema. Als je aan het typen bent, verschijnen er geen letters, maar plaatjes.

Muziek

Je kunt op je website achtergrondmuziek laten spelen. Wanneer je dit installeert echter, dien je er rekening mee te houden dat je site hierdoor vertraagt. Zorg dat je bij je hostprovider het juiste hostingpakket hebt afgesloten met genoeg ruimte.

De volgende sites hebben muziek en/of mps3 players voor je site.

Hier kun je al vanaf $1,- een muziekfile of soundeffect file downloaden die je dan royalty free kunt gebruiken.

Hier kun je code kopiëren en een Flah MP3 player op je pagina zetten. Er wordt precies omschreven wat je moet doen en waar je de code moet neerzetten.

Gratis bestanden (.wav en .mp3) met geluiden en muziek

Creëer je eigen radio station. Dit is een programma dat automatisch MP3 en WAV files streamt vanuit een bepaalde map. Er zijn meerdere versies verkrijgbaar, waaronder 1 die gratis is.

Hier worden gratis mp3 liedjes aangeboden die je mag gebruiken voor je website.