Voeg afbeeldingen toe aan je website

Afbeeldingen

Je website wordt aantrekkelijker voor de bezoekers wanneer je site niet alleen uit tekst bestaat. Een manier om jouw site visueel aantrekkelijker te maken is door gebruik te maken van afbeeldingen op je website. Op internet kun je vele websites vinden met bibliotheken vol met afbeeldingen. Helaas zijn veel van deze afbeeldingen niet gratis. Koop gerust een paar afbeeldingen. Ze zijn vaak niet duur en wanneer je een afbeelding koopt, ben je er eigenaar van en hoef je geen link te plaatsen naar de site of auteur van de afbeelding. Voor een paar euro (of dollar) heb je al een professionele foto gekocht. Wanneer je een afbeelding gebruikt is het belangrijk om een titel (title-tag) en alt-tag te gebruiken.

Titel-tag

De zoekmachines indexeren afbeeldingen. Zij gebruiken de title-tag om te snappen hoe de afbeelding geïndexeerd moet worden (waar het over gaat). Het is dus belangrijk om een keyword in de titel van je afbeelding te verwerken. Afbeeldingen op je websiteKijk eens naar de afbeelding hiernaast. De titel van dit plaatje is: Tips voor je eigen website. Wanneer je met de muis over de afbeelding heen gaat, zie je deze titel verschijnen.

 

Alt-tag

De alt-tag wordt geïndexeerd door sommige zoekmachines en wordt gezien als extra informatie op de webpagina. Ook hier dien je dus je keywords te gebruiken. Je kunt de alt-tag niet zien wanneer je bijvoorbeeld met je muis over de afbeelding gaat. Het wordt alleen gebruikt voor indexatie.

HTML

Wil je een afbeelding invoegen in een HTML-document, doe dit bijvoorbeeld als volgt:

<img width=”100″ height=”95″  src=”/images/tip.png”  alt=”Afbeeldingen op je website”  title=”Tips voor je eigen Website” />

 

Sites met afbeeldingen

Via de volgende websites kun je (gratis) afbeeldingen en foto’s downloaden. deze zijn in de meeste gevallen royalty free. Dit betekent dat jij vrij bent om ze te gebruiken wanner je de afbeelding hebt aangeschaft.

Dreamstime

Op Dreamstime kun je gratis afbeeldingen downloaden, je kunt afbeeldingen kopen en je kunt stockvideo’s kopen. Je kunt zelf ook via deze site geld verdienen door je aan te melden en je eigen foto’s aan te bieden.

 

 
Photl.com

Je kunt gratis afbeeldingen van deze site gebruiken (lees wel goed de voorwaarden door). Er zijn ook mooie afbeeldingen verkrijgbaar waar je wel voor moet betalen. Je kunt kiezen uit veel verschillende categorieën zoals personen, eten en drinken, kantoor, computers, love, natuur en oneindig veel meer.

Je kunt ook direct zoeken in de database van Photl.com.

 

PHOTL.COM

 


Shutterstock

Deze site heeft een gigantische database vol foto’s én video’s (20 miljoen stuks!). Hier moet je wel voor betalen, maar ze zijn zeker de moeite waard!

3D Ocean

Bij 3D Ocean  koop je erg mooie 3D afbeeldingen en structuren (hout, steen, water en meer). Ze zien er spectaculair uit, maar je moet er wel voor betalen.

PhotoDune

Je kunt via Envato Market / Photo Dune site mooie foto’s kopen (royalty free al vanaf $2,-) in diverse categorieën zoals dieren, architectuur, eten, sport, technologie, reizen, zakelijk en meer.

EveryStockPhoto

EveryStockPhoto is een zoekmachine voor gratis foto’s. Je moet je wel eerst registreren voordat je afbeeldingen kunt downloaden.