Handige tips

Maak je website nog mooier met de volgende tips.

 

Het is tijd om je website onderscheidend te maken van alle andere sites op internet. Dit kun je op op veel verschillende manieren doen.
Zorg ervoor dat jouw website er professioneel uitziet. Maak bijvoorbeeld gebruik van een template, content management systeem (CMS) of volg een cursus HTML. Klik op een van deze onderwerpen voor meer informatie of kijk in het menu.

Kleurcodes

Een andere manier om je website een professionele uitstraling te geven is door het gebruik van de juiste kleuren. Alle kleuren hebben een hex-code. Deze is universeel en alle programma’s en templates begrijpen deze waarde.

Nadat je hebt bedacht welke hoofdkleur jouw website heeft, wil je om accenten aan te geven, bijpassende kleuren kiezen. Hier is een leuk programma voor die je daarbij helpt. Bekijk op de pagina KLEURCODES welke tips er zijn, welke handige kleurprogramma’s je kunt gebruiken en kom meer te weten over hex-codes onder andere door middel van voorbeelden.

Afbeeldingen

Afbeeldingen zijn erg belangrijk voor je website. Ze maken de tekst makkelijker leesbaar en zijn ook een tool om de zoekmachines te helpen met indexeren. Je kunt een titel en tag aan je afbeelding toevoegen met daarin verwekt een of meer van je keywords. Hoe meer een zoekmachine een keyword vindt (het moet wel relevant zijn en ook weer niet te veel) hoe belangrijker hij deze webpagina beoordeelt.

Bekijk eens op de pagina AFBEELDINGEN OP JE WEBSITE hoe je de titel en tag moet gebruiken en waar je mooie (en soms gratis) afbeeldingen kunt downloaden.

Animaties, buttons, muziek, lettertypes en meer

Er zijn veel websites te vinden op internet die leuke extra’s hebben zoals bijvoorbeeld bijzondere lettertypes (fonts). Hoewel de diverse fonts leuk zijn om te gebruiken, zijn er ook nadelen. De performance van je website kan achteruitgaan door de grootte van de bestanden die geladen moeten worden. Ook zien fonts er op Windows computers soms anders uit dan bij Mac computers. Ook voor animaties en muziek geldt dat de performance van je website achteruit kan gaan. Zeker wanneer je meerdere bewegende afbeeldingen op je pagina hebt staan.

Wees dus terughoudend in het gebruik van muziek, animaties, fonts en dergelijke. Te veel extra’s kan ook afleiden van hetgeen je met je website wilt bereieken (producten verkopen, blogs, informatie geven). Extra’s zijn leuk, maar met mate!

Bekijk de pagina LEUKE EXTRA’S voor meer informatie en websites die fonts, muziek, animaties ed aanbieden.